maanantai 30. tammikuuta 2012

Vinolla sisäkatolla avaruutta WC-tilaan

Modernin Vihervaaran toinen WC-tiloista sijaitsee talon keskiosassa, jossa tilan korkeus noin 4 metriä. Tilan korkeus mahdollisti mielikuvituksen käytön korkean tilan hyödyntämiseksi. Korkea tila oivallettiin ottaa käyttöön riittävän vinolla ja jyrkällä sisäkatolla, jolla saatiin aikaan voimakas tilantunne.

Laatat: Laattapiste Collection, WC-pönttö: Laattapiste Collection (LPC), kalusteet: Topi-keittiön Hohto

Kusa Shoes ruohosandaalit

Haluaisitko tuntea vehreän kesäisen nurmikon jaloissasi talven keskellä. Nyt se olisi mahdollista ainakin sisätiloissa. Australialainen Kusa Shoes myy nimittäin sandaaleja, joiden jalkaa vasten oleva osa on aidontuntuista keinoruohoa. Hauska ja luova idea. Pistäisitkö sinä nämä jalkaasi? Hintaa on noin 25 euroa.





sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Modernin Vihervaaran keittiössä

Modernin Vihervaaran keittiö on Topi-keittiön Hohto-malli. Kaapistojen ovet ovat korkeakiiltoisia kalvopinnoitettuja ovia. Musta kivitaso on Loimaan kiven Varpaisjärven musta. Kaikki kodinkoneet AEG:n.

Liesituuletin Lapetekin Luxor-V saarekemalli jatkohormilla. Kokonaisuudessaan liesituulettimen asentaminen ei ollut kovinkaan helppo homma. Myös rosteriteräksinen hormipelti piti rälläköidä katon kanssa samaan kulmaan.


Stelton leipäkorit

Klaus Rathin Stelton leipäkorit on tyylikäs tapa säilyttää leivät tuoreina sekä myös tarjoilla näitä tuoreita leipiä ruokailun yhteydessä. Se kuinka tämä on mahdollista, leipäkorissa piilee nimittäin salaisuus. Leipäkorin yläosaan piilotettujen magneettien avulla korin voi sulkea pussiksi, jolloin leivät säilyvät tuoreina korissa. Stelton leipäkoreja voi hankkia mm. ista.

Finnish Decon Steltonit

Ratkaisu paperinkeräysastiaksi

Tähän saakka olen kerännyt keräyspaperit millon minkäkin näköiseen astiaan. Tällä hetkellä käytössä on risa pärekori, mihin keräyspaperit on tullut kerättyä. Uusi pitäisi hankkia ja selvittelin mitä markkinoilla olisi tarjolla. Kaikennäköisiä lootia tuli ihmeteltyä, kunnes löytyi "se oikea"! Nimittäin Mika Tolvasen suunnittelema Muuto-nimisen yrityksen valmistama kierrätyshuovasta tehty Restore säilytyskori. Hinta on hieman suolainen, mutta ompahan tyylikäs. Varsinkin kuvan harmaana versiona! Aijai sentään, kun on siisti! :) Restore säilytyskoreja myy esimerkiksi 79 euron hintaan.

Restore säilytyskorin mitat: leveys 35 cm, pituus 48 cm, korkeus 23 cm

VM-Carpetin Esmeralda villapaperinarumatto olohuoneessa

VM-Carpetin Esmeralda on tyylikkään näköinen kotimainen villapaperinarumatto. Matto on käsitelty likaa hylkiväksi sekä matto sopii myös hyvin allergiakoteihin. Matto on myös mukavan tuntuinen jalan alla. Kuvan matto 200 x 300 cm ja hintaa matolle tulee reilut 600 euroa.

VM-Carpet Esmeralda villapaperinarumatto


perjantai 27. tammikuuta 2012

Kannustalon Helmet-mallisto ilmestynyt

http://kannustalo.fi/mallistot/kannustalon_helmet.htm

Haavekuvia designkelloista

Viime kerralla haaveilin designjalkavalaisimista. Sen bloggauksen jatkoksi on helppo kertoa seuraavasta haaveestani. Se on nimittäin kunnollisen designseinäkellon hankinta. Olen muutaman vuoden ajan katsellut eri muotoilijoiden kelloja ja sieltä on noussut ykkössuosikit esille. Tässä ne sitten tulevat diggausjärjestyksessä:

Tanskalaisen Arne Jacobsenin City Hall -kello (1956) on eleettömän tyylikäs skandinaavinen seinäkello



Yhdysvaltalaisen Georg Nelsonin Asterisk-kello (1950) on designklassikko vailla vertaa

Hans Hilfikerin Sveitsin rautateille suunnittelema seinäkello on selkeä ja taatusti varmatoiminen ajannäyttäjä. Omalla yksinkertaisellä ja selkeällä designillaan erottuva upea seinäkello. Kello on suunniteltu jo vuonna 1944 ja se on Sveitsin kansallinen ikoni. Tätä pitäisi kyllä ensi sovittaa tilassa, johon sen hankkii. Mitä enemmän tätä katselee, niin sitä enemmän siitä alkaa myös tykätä!

torstai 26. tammikuuta 2012

Tulikiven Parna -takkauuni

Nyt on sitten vihdoin ja viimein saanut takkakin antiikkilaasti pintansa. Kummasti luo siistimmän ilmapiirin. Takka on ns. uniikkimalli. Kiiltävät valkoiset metrin leveät laatat takan etupinnassa on itse hankittuja, jotka takkamestari kiinnitti.

Takan taustalla näkyvä seinä on weberin piirtopintalaastilla tehty

Parketti on Kährs Nouveau White


keskiviikko 25. tammikuuta 2012

LED-valaisimet eteisen katossa

Hellan Universal Design Spot S100 todella valotehoinen LED-valaisin sarja. LED-valaisimessa lisäksi ambient toiminto, jolloin valaisimen ollessa ns. lepotilassa, palaa valaisimessa heikosti valaiseva valokehä. Loistava mm. yövalona eteisessä.

Kuvassa LEDit himmennetty dimmerillä.


Ambient-toiminto


Kattopaneeli Kannustalon Aurora-paneeli.

Yle Puheen vieraana suomalainen muotoilija Stefan Lindfors

Yle Areenalla on kuunneltavissa suomalaisen muotoilijan Stefan Lindforsin haastattelu. Itseironen älykkö, jonka haastattelu on viihteellistä kuunneltavaa. Aihepiireinä suomalainen muotoilu ja kulttuuri yleensäkin. Finnish Deco suosittelee kuuntelemaan!

Linkki audioklippiin:

tiistai 24. tammikuuta 2012

Jalkavalaisin unelmia

Olen jo pitkään haaveiltu kunnollisen ja tyylikkään jalkavalaisimen hankinnasta. Laajasta otannasta muutama on noussut ylitse muiden tyylikkyydessään. Käydäänpä vaihtoehdot läpi kuvien kera:

1. Musta Arne Jacobsen AJ-jalkalamppu


2. Artemide Tolomeo Mega

3. Doctor Design Helmat
Tällä hetkellä olen kallistumassa mustan AJ:n hankinnan kannalle. Se on mielestäni selvästi ajattominen ja todennäköisesti myös kestävin vaihtoehto näistä. Pitääpä pohtia olisiko listalle syytä nostaa vielä muitakin vaihtoehtoja. Tiedottelen kyllä kuvien kera Finnish Decon lukijoille mihin näistä sitten päädyin :).

maanantai 23. tammikuuta 2012

AmandaB-collectionin sisustustarrat

Sisustustarrat ovat hauska idea tuoda yksityiskohtia sisustukseen. Kuvassa AmandaB-collectionin Sauna sisustustarra kylpytiloihin vievässä Matti-Ovi Oy:n Line Spa ovessa.



Modern Art pöytävalaisin

Yki Nummi suunnitteli Modern Art pöytävalaisimen 1955. Valaisin on  yksi monista Yki Nummen maailmalla mainetta niittäneistä valaisimista. Valaisin on valittu mm. New Yorkin MoMA:n kokoelmiin (Museum of Modern Art).


Modern Art makuhuoneen yöpöydällä

Kaunis Makoto Koizumin ruuanvalmistusvälineistö

Yleensä kattilat eivät ole mitään keittiön sisustuksen kiintopisteitä, vaan rumia teräsmöhkäleitä. Japanilaisen Makoto Koizumin emaliset ruuanvalmistusastiat ovat kyllä siinä suhteessa eri  maata. Näitä voisin kyllä omaan vaaleaan keittiöönikin ostaa. Kyseistä sarjaa ei taida valitettavasti olla juurikaan myynnissä eurooppalaisissa verkkokaupoissa. Jenkkien verkkokaupoista näitä saisi, mutta hinta on kyllä aika suolainen. Toki kyseessä on kyllä upea designtuote, joka kestää aikaa ja käyttöä.
Vedenkeittokattila

Ruuanvalmistusvälineistö

Pastakattila


Yöpöydän hankinta

Olen jo pitkään miettinyt makuuhuoneen sisustukseen sopivia yöpöytiä. Yksi vaihtoehto on nyt noussut ylitse muiden, nimittäin valkoinen ja pyöreä Kartellin Componibili kolmikerroksisena. Componibili on italialaisen Anna Castellin suunnittelema. Kyseinen kaluste olisi riittävän siro ja huomaamaton myös eteisen säilytyskalusteeksi, jossa voisi pitää esimerkiksi pipoja ja hanskoja. Eteisessä Combonibili voisi olla myös neljäkerroksisena ja mieluiten pyörät alla olevana.

Yöpöydän viereen kolmikerroksinen Componibili


Eteiseen joko tämän neliönmuotoinen Componibili tai...

pyöreä korkea Componibili pyörillä

lauantai 21. tammikuuta 2012

Cole & Sonin Woods tapetti

Michael Clarckin vuonna 1959 suunnittelema klassikko on nyt viidenkymmen vuoden jälkeen trendikkäämpi kuin koskaan.

Finnish Deco hankki Woods tapetin www.ukwallpaper.co.uk Cosham Decor -verkkokaupasta. Hintaa tuli ovelle kannettuna tasan puolet vähemmän mitä Suomesta hankittuna. Toimitus oli myöskin erittäin nopeaa sillä kotiovelle kannettuna kesti noin kolme vuorokautta.

Cole & Sonin puuaiheinen tapetti

perjantai 20. tammikuuta 2012

Lapetek LED-ZIRO

Oy Lapetek Ab on keittiötuotteiden tukkuliike ja maahantuontiyritys. Lapetek on erikoistunut korkealaatuisiin keittiötuotteisiin.

Lapetek on  tuonut valaisinmarkkinoille laadukkaita led-valaisimia. Finnish Deco tutustui tällä kertaa  LED-ZIRO malliston led-valaisimiin, jotka ovat tarkoitettu mm. keittiökaapistojen alavaloiksi. Hyvin valaisevat LED-ZIRO valaisimet mahdollistavat mm.  ledien ketjuttamisen.

LED-ZIRO -valaisin

Rennon tumman puhuva alumiini

Suomalaisen saunatuotteita valmistavan Rento yrityksen valmistama sauna-astia osui paikallisessa päivittäistavarakaupassa silmään. Niinpä Finnish Deco hankki moisen itselleen ja tässä siitä muutama kommentti.

Tämä alumiinista valmistettu saunakiulu toimii saunassa erinomaisena katseen vangitsijana. Näitä kiuluja on saatavilla useissa eri väreissä mutta Finnish Deco valitsi tumman puhuvan alumiinin. Vieläpä, jos saunassasi on pilarimainen kiuas, sopii tumman puhuva alumiini sen väreihin vallan mainiosti.

Kouluarvosanoin Finnish Deco antaa tälle saaville kahdeksikon (8).

Rento sauna-astia

Kiuas Helon Rocher ja lauteet Lumilauteen Helmi.

Erin Flettin uudet tyynymallit

Yhdysvaltalainen suunnittelija Erin Flett tekee tekee tosi makeita tyynyjä. Suunnittelijalla on oma verkkokauppa ja näyttäisi niitä Suomeenkin saakka saavan. Kuvien perusteella materiaalit ovat laadukkaita ja kestäviä. Hintahaitari on 20-50 euron huitteilla, joten ei jäisi hinnastakaan hankinta kiinni. Kyseessä on siis tyyny, eikä vain tyynyliina. Pakko saada! :)



Canvas-tauluja

Kodin sisustusta voi piristää omasta kuvastaan tehdystä kangastaulusta eli ns. canvas-taulusta. Nykyisin kovan kilpailun vuoksi tauluja saa erittäin edullisesti.


Canvas-taulu omasta kuvasta



Kukapa sitä kotiin tulee tarkistamaan onko tekijänoikeudet kohdillaan vaikka käyttäisi netistä ladattua kuvaa. Noh, emme kannusta erikseen tähän. ;)

torstai 19. tammikuuta 2012

Vanha kunnon Singer sisustuselementtinä

Vanhat Singer-ompelukoneet ovat oiva idea tuoda moderniin sisustukseen ilmettä ja kiinnostavia yksityiskohtia. Kuvassa vanha Venäjältä tuotu 1950-luvun Singer.

Singer 1950-luvulta

Luonnonmukainen käsintehty saippua

Latvialainen Stendera Ziepju Fabriga valmistaa luonnonmukaisia käsintehtyjä kylpytuotteita. Finnish Deco tutustui sen käsintehtyyn appelsiinivoidesaippuaan.


Saunomisen jälkeen testasimme Stenderan appelsiinivoidesaippuaa. Ihohuokosten auettua kyseisellä saippualla tehtiin kokonaisvaltainen kehon saippuointi. Alkuunsa tuoksusta tuli mieleen paikallisen TB-huoltamon WC-tilat. Saippuan tuoksusta löytyi kuitenkin  hitusen verran appelsiinin tuoksua. Muistelimme, että kaikki halvimmat palasaippuat tekevät ihosta nihkeän ja kiristävän tuntuisen, niin myös Stenderan appelsiinivoidesaippua.

Kylpemisen jälkeen ihosta saattoi löytää eteerisiä appelsiinin tuoksuja, mutta rehellisyyden nimissä voidaan todeta tuotteen olevan pettymys. Ulkonäöstä kuitenkin plussaa. Kokonaisarvosanaksi voidaan antaa kouluarvosanoin kuusi (6).

Seuraavaksi Finnish Deco arvostelee kylpysarjassa Rennon tumman alumiinisen saunakiulun...

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Seppo Kohon tyylikäs Secto 4200 -valaisin

Finnish Deco -blogi esittelee seuraavana sisustustuotteenaan arkkitehti ja suunnittelija Seppo Kohon suunnitteleman Secto-valaisimen. Tarkemmin ottaen kyseessä on suomalaisen Secto Design Oy:n valmistamana Secto 4200 -valaisin. Samaisella valmistajalla on tuotannossa myös suuren suosion saanut Octo-valaisin, mitä tuntuu riippuvan lähes jokaisen sisustuslehden aukeamilla. Valaisimen varjostin on valmistettu suomalaisesta koivumuotopuristeesta, joka sahataan kapeiksi suikaileksi ja yhdistetään lentokonevaneriseen renkaaseen. Toteutus on kokonaisuudessa näyttävän eleetön ja sopii mielestäni erityisen hyvin niukkalinjaiseen skandinaaviseen sisustustyyliin. Erityisen hyvin valaisin soveltuu ulkonäöllisesti keittiönpöydän päälle ripustettavaksi.

Secto 4200 -valaisin
Plussaa

+ Laadukasta teko - ei nitise ja natise
+ Omaleimaisen tyylikäs ja ekologinen

Miinusta

- Erittäin heikko valoteho, joten tilan yleisvalaistus oltava kunnossa
- Puu käsittelemätön, joten puhtaanapito hankalaa

Mistä voi hankkia Secto-valaisimia?

Secto on saatavilla ainakin useista eri valaisinliikkeistä ympäri maan. Jopa Ebay:ssä on myytävänä ainakin parissakin paikassa Secton Octo- ja 4200 -valaisimia. Yhdessä paikassa on taatusti kyseessä Octon kopio, koska materiaalina on metalli ja kokokaan ei vastaa aidon Secton valaisimen mittoja. Toisessa paikassa valaisimet ovat puolestaan ainakin aidon näköisiä. Olisi mielenkiintoista tilata ja todeta asian laita omin silmin.

Unipuu-pikkuparvi lapsesi unelmasänky

Sievän valmistama Unipuu-pikkuparvi sänky on oiva ratkaisu lisätilan saamiseksi. Sänkyyn myös saatavilla liukumäki, jossa lapsesi tulevat varmasti viihtymään. Liukumäen käyttökelpoisuutta lisää leikkien vieminen liukumäkeen.

Sievän Unipuu-pikkuparvi liukumäellä

Unipuu-pikkuparven kasaan saattaminen on kovan työn takana, mutta lopputuloksen näkeminen kyllä korvaa työn vaivan. Sänky on lisäksi erittäin tukeva rakenteinen. Kalustehan on myös ollut markkinoilla vuosikymmeniä ja on näin ollen lunastanut suomalaisten kotien luottamuksen. Onhan sänky myös kaunis design-kaluste.

Miinuspuolena liukumäelle voidaan todeta sen liukupinnassa käytetty materiaali. Materiaali on ns. pahvia, samaa jota kaappien takaosissa käytetään. Liukumäki on kuitenkin hyvin tuettu alta päin ja sen suhteen keston kanssa ei varmasti tule ongelmia, mutta jos esim. lapsen housuissa nappeja niin varmasti repii liukumäkeen jäljet.

Yleisarvosanana unipuu-pikkuparvelle antaisin 1-10 asteikolla kahdeksan (8).

Tapetti: Esta Home